Eerste Hulp Bij Vochtschade

Vocht en elektronica gaan slecht samen.Als uw smartphone, tablet, laptop of PC in contact komt met vocht, kunnen zich een aantal problemen voordoen.
Op de eerste plaats geleidt vloeistof de stroom die door uw toestel circuleert. Verschillende onderdelen hebben verschillende sterktes van spanning nodig. Vloeistof kan er voor zorgen dat er een overbrugging ontstaat tussen verschillende spanningcircuits in uw toestel en er kan schade ontstaan aan gevoelige componenten. Ten tweede bevat vocht vaak zouten die zich gemakkelijk afzetten op metaal wanneer er spanning op staat. Deze zoutkristallen tasten de verbindingen aan tussen de componenten en de printplaat waardoor uiteindelijk componenten kunnen gaan uitvallen. Deze corrosie moet goed verwijderd worden.

 

 

Tijd speelt dus een factor in het voorkomen van additionele schade bij blootstelling aan vloeistof. 

Hier is een overzicht hoe te handelen bij vochtschade.

 

Vis je toestel uit het water!
Haal je telefoon of tablet zo snel mogelijk uit de vloeistof waar het in terecht is gekomen.

Druk niet op de knoppen!
Met uitzondering van de aan/uit knop. Stond je toestel aan druk deze knop dan in zodat je toestel zichzelf onmiddellijk uitschakelt, zelfs als het toestel nog gewoon functioneert. Weersta de drang om te kijken of het apparaat misschien toch nog werkt. Zet het apparaat dus niet aan. Gebruik het Touch screen niet. Druk niet op knoppen.

Verwijder de batterij! (indien mogelijk)
Verwijder als het mogelijk is direct de batterij en sluit het toestel niet meer aan op een stroombron.

Droog het toestel met een doek of keukenrol!
Door het toestel zo weinig mogelijk te bewegen voorkomt u dat de vloeistof die binnen is gedrongen zich kan verspreiden langs alle elektronica en onderdelen binnenin.Neem het toestel uit de hoes en Leg het op een handdoek of stuk keukenrol zodat het water snel makkelijk kan worden opgenomen.
Verwijder de achterzijde en andere onderdelen die makkelijk van de telefoon gescheiden kunnen worden. Droog nu zo goed mogelijk de plekken die je kunt bereiken.
Wanneer water de telefoon is binnen gedrongen helpt een doek net zo min als de regelmatig gehoorde adviezen als “leg het in een zak met rijst” doordat vocht zich verspreidt in delen waar een doek of rijst niet bij komt, wordt het probleem met deze methode ook niet opgelost.

Blaas niet op je toestel om water weg te krijgen!
Omdat dit ervoor kan zorgen dat water verder het toestel binnen dringt. Warme lucht zoals uit een föhn kan bovendien extra schade veroorzaken aan de componenten en de behuizing.

Wacht niet lang!
Breng uw toestel zo snel mogelijk naar een bedrijf dat u kan helpen. Bedrijven hebben in zo’n geval specialistische apparatuur waarmee een telefoon gered kan worden van de schadelijke gevolgen van blootstelling aan vloeistoffen.

 

Wat wij doen bij waterschade.
Als u ons het toestel brengt zullen wij het geheel uit elkaar halen. Daarna verwijderen we alle eventuele corrosie door het binnenwerk in een aantal stappen chemisch te reinigen met behulp van een ultrasoon reiniger. Het reinigen is een essentieel proces omdat corrosie snel kan toeslaan, veel schade kan toebrengen en goed schoon gemaakt moet worden.

Als dit proces klaar is volgt er een visuele inspectie om te zien of er tekenen zijn van elektrische schade. Wanneer u snel genoeg bent geweest met het uitzetten van uw telefoon en het reinigingsproces snel heeft laten uitvoeren is de kans groot dat de telefoon weer werkt nadat het opnieuw in elkaar gezet is. In dat geval kunt u gerust weer gebruik maken van uw toestel zonder later alsnog problemen te constateren. Deze procedure kan SRB voor u uitvoeren en kost bij ons €40,00

Wanneer er toch kortsluiting heeft plaats gevonden kan men dat vaak zien aan componenten op de printplaat die verkleurd zijn. Door het component door te meten wordt duidelijk of het vervangen dient te worden en wat de kosten hiervan zijn. In dat geval kunt u ervoor kiezen de reparatie door ons uit te laten voeren. Als u hiervoor kiest vervallen de onderzoeks- en reinigingskosten en betaalt u alleen de reparatiekosten van de te vervangen onderdelen.

 

Wij verzorgen desgewenst ook een offerte ten behoeve van verzekeringen, vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Meer informatie of vragen over het herstellen van vochtschade? Bel ons via 06-26220385 (ook WhatsApp) of stuur een e-mail naar klantenservice@smartphonereparatieboekel.nl.